Олександр Сич: Матінку-землю збираються виставити на ринок мов шматок сала


Голова обласної ради Олександр Сич у програмі "Актуально про головне" поділився думками щодо запровадження ринку землі.

Голова облради вважає, що багатостраждальну українську матінку-землю невдячні діти збираються виставити на ринок мов шматок сала чи ковбаси.

"Земля для кожного українця, а зокрема для кожного українського націоналіста - це не товар, а сакральна цінність і її розпродаж є святотатством! Бо протягом тисячоліття в обороні її рубежів і за її збереження тисячі героїв поклали свої життя і голови. Вона полита ріками їхньої крові і всіяна їхніми могилами. Завтра, отримавши її у власність, цинічні українські чи іноземні латифундисти, замість оберігати ці могили, розорють їх чи забудують Так, як розорюють сьогодні унікальні скіфські кургани", - вважає свободівець.

Олександр Сич переконаний, що земля, поряд з мовою, культурою, історією, релігією є визначальною рисою національної ідентичності. Вона формує ментальність нації. А власною ментальністю торгують хіба пройдисвіти.

"Заберіть в гуцула чи бойка його землю, гори і полонини і тоді, залишившись сидіти на асфальті, він хоч і в вишиванці, перестане бути гуцулом і бойком! Єврейський народ тисячоліттям змагав до того, аби повернути собі землю і збудувати державу. Він знає ціну віднайденої батьківщини і тому в Ізраїлі немає приватної власності на землю і вона належить державі. Чи не подібна доля українців, які століттями боролися за збереження своєї землі і за право збудувати на ній власну національну державу. Забери з-під держави земельний фундамент і завтра настане черга самої держави. Чи не це є в кінцевиїх планах нинішніх "каліфів на годину"?!", - запитує голова.

За словами Олександра Сича, соціологічні опитування показують, що 73% українців проти подажу української землі.

"Ті, хто назвався "слугами народу", мали б виконувати волю свого господаря. Якщо ж не роблять цього, то слід задуматися, з якою метою вони обманом під виглядом слуг проникли до оселі господаря!",- підсумовує очільник облради.

Детальніше про це в студії ОТБ "Галичина":