Олександр Сич: Ми не можемо втрачати мову, бо втратимо її – втратимо і себе


Сьогодні, 4 червня в Дем’яновому Лазу з нагоди Зелених свят відбулося віче-реквієм.

На ньому іванофранківці вшанували жертв тоталітарного режиму.

Голова обласної ради Олександр Сич у своєму виступі зауважив, що саме сьогоднішній день вважається днем народження Христової церкви. Він наголосив, що необхідно берегти свою християнську віру і церкву, як неодмінну ознаку себе. Адже якщо втратимо її, втратимо і самі себе.

Олександр Сич також говорив про нетолерантність до різноманітних напасників, зайд і пройдисвітів при високій владі, які посягають на сутнісної ознаки української національноі ідентичності – мову, історію, релігію, культуру і саму українську землю. 

«Ми не можемо втрачати мову. Той хто занехає власну мову, той хто посягає на чужу мову чинить великий гріх. Адже він посягає на творіння господнє. Наша мова – мова нашої історії, культури, традиції, пісні, нашої прадавньої молитви. Втратимо мову – втратимо себе», - акцентував Олександр Сич.

Голова обласної ради зауважив, що з прадавніх часів у християнському звичаї на Зелені свята було згадувати тих, хто відійшов у кращі часи. У 20-х роках ця традиція була поновлена організацією українських націоналістів, щоб вшановувати культ героїв, культ тих хто загинув за українську землю.

«Ми сьогодні в Дем’яновому лазі також вшановуємо тих, хто загинув за українську землю. Одні з них боролися, а інші просто були українцями. Це наша історія, допоки ми її пам’ятаємо, до того часу будемо знати хто ми і звідки прийшли. Доки пам’ятатимемо героїв, що полягли за нашу землю, доти цінуватимемо нашу землю», - зауважив свободівець.

Олександр Сич також закликав, не толерантно ставитися до пройдисвітів при владі, які пропонують продати українську землю. Адже в світі наступає харчова криза, тож кожен заглядає на українські чорноземи, як українські олігархи так і іноземні можновладці.