Олександр Сич прокоментував скандал навколо оголених виступів на "Porto Franko


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич впевнений, що провокація скандального гурту "Хамерман Знищує Віруси" досягла своєї мети - стимулювала дискусію. Втім, таке насильнецьке нав'язування не притаманних франківцям цінностей аж ніяк не є демократією.

Таку думку свободівець висловив на своїй сторінці в мережі.

"Провокація породжує Дискусію і стимулює Думку. Без сумніву, нещодавна провокація "Вірусів" в Івано-Франківську цього досягла. Сьогодні про Демократію. Як відомо, демократія - це влада народу, а головний її принцип - воля більшості. Чомусь прихильники демократії в ультраліберальній упаковці хибно вважають, що демократія - це агресивна воля меншості. Й при цьому всіх інших звинувачують в антидемократизмі", - зазначає очільник облради.

Як підкреслює Сич, в Івано-Франківську християнська спільнота є більшістю і вона має право на повагу до своїх цінностей.

""Хтось там писав, що окрім християн є також буддисти, атеїсти і язичники. Чи їм хтось заважає у приватному житті сповідувати їхні цінності? Не пригадую таких випадків. То чому ж є намагання публічно ображати християн, заперечуючи їхні цінності?!

В Івано-Франківську українці є більшістю. Очевидно, окрім них є й представники іенших етнічних меншин. Чи їм хтось боронить у приватному життя спілкуватися їхньою мовою і дотримуватися своїх культурних традицій? Також не знаю таких випадків. То чому ж хтось може публічно ставити під сумнів українські цінності й натомість агресивно пропагувати чужі?! 
Складовою країнської культури є традиційні сімейні цінності. Очевидно, що в місті є й представники нетрадиційної сексуальної орієнтації та моделі сім'ї. Чи хтось втручається в їхнє приватне сексульне життя? Також не знаю таких випадків. То чому ж є намагання агресивно публічно пропагувати нетрадиційні схильності?! Івано-франківська громада своєю християнською і українською більшістю має право на повагу до своїх традиційних сімейних цінностей.

Диктат меншості не є демократією. Й недаремно все більше вчених сьогодні схиляються до висновку, що ультраліберальна демократія є різновидом авторитаризму, - написав Олександр Сич.

Як відомо,  у рамках фестивалю "Porto Franko" на одній із локацій виступив скандальний гурт "ХЗВ", що називає себе “найадекватнішим гуртом в Україні”, а свої концерти “сеансами масового лікування неврозів".  Як і зазвичай, музиканти були в провокативних костюмах, один із яких складався лише з панчохи на статевому органі. Слід зауважити, виступ "хамерманів" викликав шквал критики в мережі. Свою позицію в мережі прокоментував і голова міста Руслан Марцінків, доручивши освятити територію палацу Потоцьких.

Пізніше співорганізаторка фестивалю "Porto Franko" Ірина Блехова заявила, що організаторів викликають у поліцію через скандальний виступ "ХЗВ". Блехова каже, що в Івано-Франківську живуть не тільки християни, тож аргументи про дотримання християнських цінностей є недемократичними. І запевнила, що фестиваль дотримується загальнолюдських цінностей.

До слова, перший день фестивалю теж активно обговорювали в мережі через виступ балету “Oh, Magic” австрійського хореографа Сімона Маєра. Актори під час вистави повністю роздяглися. Театральна постановка вже розділила франківців на два табори через. Дехто виявився не готовим до такої "відкритості" акторів.