Олександр Сич: Що таке національна ідея і для чого вона нам


Голова Івано-Франківської обланої ради Олександр Сич розповів що таке українська національна ідея, і чому вона настільки важлива для нас.

За словами Сича, власна незалежна національна держава - це політичний ідеал будь0-якого націоналізму, в тому числі й українського.

"З того часу відколи постала організація українських націоналістів, вона ставили собі це за політичну програму. Степан Ленкавський у Декалозі українського націоналіста поставив це як перший пункт: здобудеш українську державу, або загинеш ів бротьбі за неї. Українці дуже часто дискутують, що таке національна ідея. Це формулювання найголовнішої мети українців на тому чи іншому етапі історії", - пояснює голова облради.

Також Олександр Сич пояснює, що сьогодні суть національної ідеї полягає у тому, щоб наша держава справді стала українською у всьому.

"Україна зараз не є повністю незалежною державою. Принципові рішення щодо нашої політики приймаються за кордоном. Тож нам треба працювати, щоб бути не пішаком, а повноцінним політичним гравцем. Україна не буде повноцінною, поки психологією такої незалежності не перейметься більшість", - переконаний політик.