Олександр Сич зустрівся з Генконсулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован


Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован. Це останній офіційний візит дипломата на Прикарпаття, адже термін її каденції завершується.

У розмові з Генеральним консулом Олександр Сич відзначив добрий рівень співпраці Прикарпаття з повітами Румунії, зокрема, через реалізацію спільних міжнародних проектів.

"Сподіваюся, що наші контакти будуть розвиватися по висхідній. Ми можемо інтенсифікувати економічні відносини, обмін молодіжними, науковими, спортивними організаціями. Таке спілкування найкраще сприяє налагодженню плідної співпраці. Ми докладаємо максимум зусиль, аби наші контакти на шляху до Європейського Союзу були максимально плідними і впевненими", - відзначив голова обласної ради. 

"Ми повинні готувати плацдарм, який би дав можливість втілювати європейські цінності на місцях. Таких механізмів через студентську та академічну мобільність в нас є достатньо, нам у цьому сприяє Європейський Союз, –   зауважила Елеонора Молдован. – Нас об’єднує історія, Карпатський простір, це показує, що наші народи близькі по духу і по культурі. Тішуся тим, що наші держави на урядовому рівні обговорюють можливість включення цивілізаційної культури Трипілля-Кукутень до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО."

В ході розмови сторони також обговорили актуальність відкриття пункту пропуску та будівництва автомобільного шляху через українсько-румунський державний кордон в районі Шибене (Україна) та Поєніле-де-Суб-Мунте (Республіка Румунія).