Олександр Сич зустрівся з головою правління ПАТ "Укрнафта" Марком Роллінсом


Обласна рада готова сприяти нарощуванню потужностей ПАТ "Укрнафта" на території Прикарпаття. Про це повідомив голова обласної ради Олександр Сич під час зустрічі з головою правління компанії Марком Роллінсом.

часть у заході також взяли заступник голови облради Сергій Басараб, голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук і його заступники, керівники районних рад та РДА, йдеться на сайті обласної ради.

Олександр Сич наголосив на актуальності візиту керівництва ПАТ "Укрнафта" на Прикарпаття. Особливо, з уваги на те, що 9 грудня обласна рада, реагуючи на прохання трудового колективу і профспілкових організацій Прикарпатського управління бурових робіт, прийняла звернення щодо недопущення ліквідації Прикарпатського УБР та масового вивільнення його працівників. Адже, як зауважив посадовець, нарощення виробничих потужностей компанії неможливе без збереження робочих кадрів.

"Ми зацікавлені в інтенсифікації виробництва на існуючих та відновленні роботи законсервованих свердловин. Адже науковці кажуть, що старі технології дозволяли видобувати орієнтовно 34% запасів, а нові - понад 60%. Також нас цікавить відкриття нових свердловин , оскільки дослідження показують, що ми маємо ще чималі нерозвідані запаси нафти і газу. В комплексі це сприятиме створенню робочих місць та нарощенню енергетичної потужності як Прикарпаття, так і держави загалом", - підкреслив Олександр Сич.

Очільник облради також відзначив, що для більш ефективної роботи компанії варто залучати науковців Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, які мають фахові напрацювання в цій галузі.

В свою чергу Марк Роллінс поінформував про реорганізацію компанії, яка відбуватиметься упродовж наступних двох років. Власне ці зміни, запевнив директор компанії, спрямовані на посилення економічної діяльності "Укрнафти" на теренах Івано-Франківщини та створення нових робочих місць.