Операція "Мігрант". У Франківську затримали іноземця зі марихуаною


На Прикарпатті проводяться загальнодержавні цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Метою заходів є запобігання та протидія нелегальній міграції та інших порушенням законодавства України в міграційній сфері, які триватимуть з 16 жовтня до 24 грудня.

Так, 28 жовтня, в рамках проведення вищевказаних заходів працівниками Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Івано-Франківській області викрито 22-річного уродженця Йорданії в автомобілі якого виявлено паперовий згорток з сухою подрібненою речовиною зовні схожою на наркотичний засіб «марихуану», яку правоохоронці вилучили та направили на проведення експертизи, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.