ОПОРА розповіла, за кого на Прикарпатті найбільше агітували


Сьогодні, 29 березня, громадянська мережа ОПОРА та поліція в Івано-Франківській області провели спільну прес-конференцію.

З початку виборчої кампанії Прикарпаття відвідали 9 кандидатів на посаду Президента, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як розповів координатор спостереження ОПОРИ за виборами на Івано-Франкіщині Богдан Морикіт, по два візити здійснили Анатолій Гриценко, Руслан Кошулинський, Петро Порошенко та Валентин Наливайченко. Один раз область відвідали Віктор Кривенко, Ігор Шевченко, Юлія Тимошенко та Володимир Зеленський.

"Додам, що Володимир Зеленський на Прикарпатті виступив під час двох концерті студії "95 квартал", але прямої агітації під час цих заходів не зафіксували",- зазначив Морикіт.

Лідерами за кількістю "джинси" на свою користь у газеті області з початку виборчої кампанії стали: Петро Порошенко (47 матеріал), Юлія Тимошенко (26), Анатолій Гриценко (21), Юрій Дерев'янко (15) та Олег Ляшко (24). Найбільше матеріалів із ознаками "чорного піару" було надруковано проти Володимира Зеленського (12), Анатолія Гриценка (6), Петра Порошенка (5).

Представник ОПОРИ також розповів про порушення протягом агітаційної кампанії.

"Порушення стосуються білбордів із зображенням та письмовими згадками про 11 кандидатів:Ігоря Шевченка, Євгена Мураєва, Ольги Богомолець, Олега Ляшка, Андрія Садового, Анатолія Гриценка, Юлії Тимошенко, Олександра Шевченка, Юрія Дерев'янка та Петра Порошенка",- пояснює координатор.

Зокрема, Морикіт наголосив, що у дільничних виборчих комісіях змінили 1777 членів ДВК. Найчастіше змінювали своїх представників таку кандидати: Валентин Наливайченко (15% членів ДВК), Юрій Кармазін (13% членів ДВК), Юлія Тимошенко (12% членів своїх представників).

У свою чергу, начальник головного управління нацполіції в Івано-Франківській області Володимир Голубош зазначив, що з початку виборчої кампанії надійшло 70 фактів про порушення протягом агітаційної кампанії.

"Ми склали 32 адміністративні протоколи. Серед них 26 справ не знайшли свого підтвердження, 3 справи закриті. Поліція буде надалі реагувати на порушення. Сьогодні вже маємо інформацію про 341 дільницю. 235 дільниць взяли під охорону 1369 працівників поліції. Хочу наголосити, що поліція є аполітично",- розповідає Голубош.

Варто додати, що за інформацією окружних виборчих комісій, голосувати на виборах зможуть приблизно 1 055 280 прикарпатців. На даний момент отримано 1 065 726 виборчих бюлетенів. Тимчасово змінили місце голосування 6340 виборців.