Оприлюднені організатори та причетні до вбивств людей: плани та прізвища


Снайперами на Інститутські були бійці підрозділу спецоперацій ВВ та спецпідрозділу "Омега", а допомогу в підготовці спецоперації надавав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації.

Про це заявив депутат Геннадій Москаль, який навів документи, отримані за допомоги працівників СБУ ат МВС, пише Українська правда.

"Матеріали про злочинну діяльність правоохоронців допомагали збирати на свій страх і ризик патріотично налаштовані працівники МВС та СБУ. Врешті решт у мене на руках опинилися плани спецоперацій по силовому розгону акцій протесту "Бумеранг" і "Хвиля", - написав він.

"Я вирішив оприлюднити частину планів "Хвиля" та "Бумеранг" — документи, які доводять, що снайперами на вул.Інститутській були бійці підрозділу спеціальних операцій внутрішніх військ, яким керує полковник С.Асавалюк, та бійці підрозділу внутрішніх військ "Омега"", - повідомив Москаль.

"Вказівку на застосування зброї колишній міністр МВС В.Захарченко дав спецпідрозділу ГУБОЗ МВС "Сокіл", - підкреслив він.

Крім того, він надав прізвища та номери телефонів керівників підрозділів, що брали участь у силовому розгоні акцій протесу.

"На підставі цих даних Генпрокуратура має відкрити кримінальні провадження", - наголосив він.

"Після цього я добровільно передам слідчій групі ГПУ решту матеріалів, які вказують на причетність до кривавих подій міністра МВС В.Захарченка (котрий особисто заявив 20 лютого, що віддав наказ про застосування бойової зброї), його заступника В.Ратушняка, начальника департаменту громадської безпеки МВС О.Крикуна, командувача внутрішніх військ МВС С.Шуляка, в.о. начальника ГУМВС у м.Києві В.Мазана, голови СБУ О.Якименка, його першого заступника В.Тоцького, начальника УСБУ в Києві та Київській області О.Щоголєва, командирів підрозділу СБУ "Альфа", - додав він.

"Допомогу в підготовці спецоперацій МВС та СБУ надавав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації, котрий проживав у готелі "Київ" (його проживання й харчування оплачувала СБУ). Українська влада задіяла фахівця з Росії, оскільки наш очільник СБУ виявився льотчиком, а міністр МВС — ОБХСС-ником", - додав він.

"Всі дані росіянина будуть надані Генпрокуратурі, а ступінь його вини хай визначає слідство. Крім того, я готовий передати Генпрокуратурі матеріали, які вказують, що при силовому розгоні акцій протесту МВС та СБУ діяли, як організоване злочинне угруповання", - повідомив Москаль.

"План "Бумеранг" і "Хвиля" доповідався вищому політичному керівництву країни і вводився в дію з його схвалення", - зазначив він і висловив настороження і обурення, "що на сьогоднішній день, нікому з високопосадовців не вручено повідомлення про підозру, ніхто з них не затриманий і не арештований". 

Вказані позивні, які раніше звучали у записах з рації