Організатора Автомайдану викликають на допит


Організатора Автомайдану Дмитра Булатова 30 грудня о 14:00 викликають на допит до МВС України в Києві на вул.Володимирську, 15.

Про це заявив адвокат автомайданівців Дмитро Йовдій, повідомляє спільнота EuroMaydan на своїй сторінці у Facebook.

"Формально Булатов викликається в якості свідка в рамках розслідування справи про блокування доріг (про відкриття відповідного провадження повідомлялося раніше). Утім насправді інтерес МВС пов'язаний із автопробігами до Межигір'я, організатором яких виступає Дмитро Булатов", - упевнений адвокат.

"Більше того, після вступу в дію так званого закону про амністію, кримінальне провадження щодо блокування доріг взагалі мало би бути вже закритим", - підкреслює Йовдій.

Як відомо, раніше Йовдій повідомив, що  учасники автопробігів отримують не лише повістки на допити в якості свідків у рамках кримінального провадження, а й сповіщення від органів ДАІ про необхідність з’явитись у відомство з автомобілем та документами.

"Очевидно, в такий спосіб правоохоронці вчиняють психологічний тиск на учасників Автомайдану, намагаючись відбити бажання у автомобілістів продовжувати свої заходи", - вважає адвокат.

Як відомо, раніше Булатов організував автопробіг "Автомайдан" з активістами Євромайдану. Учасники акції влаштували пікети під квартирою глави МВС Віталія Захарченка і будинком Віктора Пшонки. Також Автомайдан пікетував резиденцію Віктора Януковича, екс-держрезиденцію Віктора Медведчука, особняки Миколи Азарова, Володимира Рибака і Віктора Ющенка.

Українська правда