Організатори Галицького балу розповіли про цікавинки цьогорічного заходу


У понеділок, 12 листопада в Івано-Франківському драмтеатрі традиційно пройде XII Галицький бал.

За словами режисера балу Лілії Борисевич, цьогоріч на Галицький бал хочуть запросити сиріт, щоб вони теж дізналися, що це таке, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Це захід, який відноситься до елітарної культури, але він дуже цікавить молодь. Бали виховують вишуканість, шляхетність, дрес-код. Ми стараємося залучити засоби, які були притаманні Галицьким балам: котильйони, бутоньєрки. На котильйонах, які дівчата прив'язували на зап'ястя записували хто на який танець її запросить",- розповіла режисерка балу.

Дрес-код Галицького балу незмінний: для дам – це бальна або довга вечірня сукня, а для кавалерів – фрак, смокінг або костюм з краваткою чи метеликом.

Традиційно учасники Галицького балу можуть пройти майстер-класи з трьох танців: бранль, полька і коломийка.

Своє мистецтво гостям балу будуть дарувати чемпіонка світу з сучасної хореографії Вероніка Блінова, учні хореографічної школи, лауреати міжнародних конкурсів Микола Сисак та Лідія Васильків.

"Батьки можуть не хвилюватися за дітей, оскільки у нас будуть волонтери-аніматори, які за ними наглянуть поки батьки танцюють",- анонсував голова студентського сенату.

На завершення прес-конференції, режисер балу висловила сподівання, що колись все ж вдасться провести Галицький бал в палаці Потоцьких.