Організатори "Мистецького Храму" розповіли про особливості благодійного фестивалю


Сьогодні, 17 грудня в Івано-Франківську організатори фестивалю «Мистецький храм» розповіли про особливості цьогорічного заходу.

Основною метою фестивалю є виявлення та підтримка розвитку таланту дітей із соціально-незахищених категорій, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Голова оргкомітету Благодійного фонду “Мистецький храм” Уляна Мандзюк каже, що такі діти особливо потребують підтримки.

"В першу чергу, це підтримка талановитої молоді. Діти не мають спектру, щоб показати свій талант. Тому ми стараємось їм дати таку можливість. Такій категорії дітей складніше це зробити",- розповідає Мандзюк.

Варто зазначити, що "Мистецький храм" починався з обласного рівня, потім здобув статус всеукраїнського, а згодом і міжнародного. За словами голови оргкомітету, цьогоріч фестиваль зібрав дітей з 16-ти областей України.

"Цього року до нас з'їхались 43 дитини. Талановиті всі, кожен - неординарний. Зазначу, що вперше за 10 років статуетка Гран-Прі залишається у Франківську. Також приємно, що наші лауреати повезуть нагороди у Вінницьку, Хмельницьку, Миколаївську, Київську області",- зазначає Мандзюк.

Минулорічна володарка Гран-Прі Катерина Данюкович каже, що фестиваль дав їй поштовх рухатись вперед.

"Це унікальний благодійний фестиваль, тверда сходинка вперед. Моє життя дуже змінилось, мене почали впізнавати люди та запрошувати на інші фестивалі.  Я отримала дуже цінний досвід. Це нове дихання у кар'єрі",- розповідає дівчина.

Додамо, що «Мистецький храм» – це один з небагатьох фестивалів, які проводяться в Україні, де учасники не платять жодних грошових внесків. Оргкомітет забезпечує всіх конкурсантів безкоштовним проживанням і харчуванням, а також в рамках фестивалю організовує різні культурні програми для його учасників. Вік учасників фестивалю від 6 до 18 років.