Ощадбанк хоче в оренду земельну ділянку та приміщення у центрі Франківська


Сьогодні, 12 червня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Серед іншого, депутати розглянули питання «про передачу в оренду земельної ділянки на вул. Гетьмана Мазепи, 14 в м. Івано-Франківську», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як розповів начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради Анатолій Прокопів, «Ощадбанк» хоче орендувати територію на вулиці Гетьмана Мазепи, 14 для будівництва та обслуговування будівель кредитно-фінансових установ.

Вартість цієї площі (0,0834 гектари) становить майже 3 мільйони.

«Відповідно до закону пропонується встановити річний розмір орендної плати за користування вказаною земельною ділянкою в розмірі 12 % від її нормативної грошової оцінки», - зауважує Прокопів.

Водночас представник банку просив знизити відсоткову ставку до 4 %.

«Ощадбанк вже давно орендує дане приміщення. Ми постійно стараємось працювати, аби мешканцям було комфортно», - каже представник банку.

За словами начальника управління об’єктами спільної власності територіальних громад області Степана Даниша, договір пропонують продовжити до трьох років.

У результаті комісія вирішила підтримати рішення про передачу землі в оренду «Ощадбанку» з розміром орендної плати 6 % від суми  та винести питання на сесію обласної ради.