Основні причини болю у боці під час тренування


Під час тренування ви себе добре почуваєте та маєте гарний настрій, але раптом почало колоти у боці. Причин цьому лише дві.

Про це пише консультант здорового способу життя Ольга Фоміна, інформує MedOboz.

Однією з причин болі у боці – це недостатня розминка і різке перенапруження. Ольга Фоміна пояснює, що коли ви перебуваєте у стані спокою, то певна частина крові не циркулює і становить резерв. Тим часом, основна маса крові, що циркулює, зосереджена у черевній та грудній порожнині. Під час тренування в організмі перерозподіляється кровообіг на корить м’язів, які залучені під час тренування.

Біль у боці
При різкому рухові кров з резерву надходить в кровообіг та не встигає відтекти з органів черевної порожнини. При болі зліва та справа печінка та селезінка відповідно переповнюється кров’ю, ці органи збільшуються та починають тиснути оболонку печінки, пронизані нервовими закінченнями, через що виникає біль в боці.

Другою причиною консультант ЗСЖ називає харчування. біль може виникнути. якщо ви після тренування їсте. Це відбувається через перерозтягнення оболонки печінки, які впливають на нервові закінчення. При надходженні їжі судини печінки розширюються, а також жовчні потоки, по яких починає надходити в кишківник жовч.

Щоб уникнути болю під час тренування, потрібно добре розминатися та дотримуватися перерви між заняттями спортом та прийомом їжі у 2 години. Для уникнення застою крові у внутрішніх органах дихайте глибоко Цим збільшується амплітуда роботи діафрагми і поліпшується потік крові до серця.

Чому колить у боці під час тренування