П'яний прикарпатець на "бляхах" під час обгону врізався в авто поліцейських


Внаслідок зіткнення двох автівок у ДТП потрапив поліцейський автомобіль. Дорожньо-транспортна пригода за участю службового автомобіля поліції сталася 24 червня близько 21.30 години у селі Верхній Ясенів, Верховинського району.

Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи встановлено, що 22-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем "Opel Zafira" (іноземна реєстрація), проїжджаючи ділянкою автодороги в присілку Печіще, с. Верхній Ясенів, Верховинського району, виконуючи обгін автомобіля "Volkswagen Caddy", який рухався у попутному з ним напрямку, грубо порушуючи правила обгону, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем "Volkswagen Caddy" під керуванням 29-річного жителя Верховинського району, та із службовим автотранспортом поліції "Mitsubishi Outlander", який у цей час рухався своєю смугою руху в зустрічному їм напрямку. На поліцейському автомобілі їхали інспектори групи реагування працівників патрульної полії Галицького відділення, які несли службу із забезпечення охорони правопорядку під час фестивалю у Верховині. 

В результаті вказаного ДТП водій автомобіля "Opel Zafira", отримав тілесні ушкодження у вигляді забійних ран голови та обличчя, перелому носа. Також травмувалися 24-річні пасажири, цього автомобіля, жительки Чернівецької області. Одній діагностували забійну рану повіка, іншій - рвану рану нижньої губи.

Згідно з висновком про результати медичного огляду, водій автомобіля "Opel Zafira" перебував у стані алкогольного сп’яніння. Стосовно нього складено адмінпротокол за ст. 130 ч. 1 КУпАП. Службовий автомобіль отримав технічні ушкодження.

За цим фактом розпочато та проводиться досудове розслідування (ч.1ст.286 ККУ).