П'яний прикарпатець перевернувся на мікроавтобусі, а потім поїхав далі


Це сталося у с. Вільхівка, що на Рожнятівщині. Поліцейські зупинили мікроавтобус з явними технічними несправностями, за кермом якого перебував нетверезий водій.

Вранці, 17 липня, у мережі громадяни виставили фото, на якому мікроавтобус «Мерседес Бенц» перекинувся у с. Вільхівка.

Проте до поліції повідомлень про аварію не надходило. Патрулюючи прилеглу територію, екіпаж рожнятівських поліцейських в обідню пору помітив мікроавтобус з явними технічними несправностями і на підставі п. 2 ст. 35 ЗУ «Про Національну поліцію» зупинили його.

Згодом з`ясувалося, що це та автівка, яка потрапила у ДТП, а керманич «Мерседес Бенц» виявився нетверезим. Алкотестер «Драгер» показав 1,91 проміле у крові водія, при допустимій нормі 0,2 проміле.

Правоохоронці склали на 58-річного водія, мешканця Львівської області, протоколи за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, що знижують їх увагу та швидкість реакції, - тягне за собою накладення штрафу на у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік) КУпАП.

Таким чином, поліцейські припинили правопорушення і зменшили ризики тих ситуацій, які часто виникають при керуванні в нетверезому стані.