П'яний верховинець побив поліцейського, який приїхав на виклик


Поліцейські відкрили кримінальне провадження за цим фактом і встановлюються всі обставини події, яка сталася у Верховинському районі.

Працівники сектору реагування патрульної поліції Верховинського відділення поліції 19 лютого близько 21:43 години отримали завдання про вчинення домашнього насильства. Правоохоронці оперативно прибули, а під час припинення правопорушення дебошир наніс тілесні ушкодження поліцейському.

Правопорушником виявився 39-річний мешканець Верховини.

Чоловік за зовнішніми ознаками був напідпитку і на зауваження поліцейських не реагував: поводив себе агресивно і нецензурно висловлювався. У подальшому, коли інспектори доправили дебошира до медичного закладу для проведення медичного освідування, останній вдарив ногою одного із працівників поліції.

У результаті капітана поліції з тілесними ушкодженнями у вигляді забою поперекового відділу хребта госпіталізовано до лікувального закладу.

Наразі вирішується питання про затримання правопорушника в порядку ст. 208 КПК України, повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Ця подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Досудове розслідування триває.