П’ять прикарпатських громад отримають понад 52 мільйони гривень


Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення було оперативно погоджено.

Підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і спрямувала уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. Прем’єр-міністр України В.Гройсман, у відповідь на неодноразові запити АМУ, у виступі на Дні Діалогу з владою 18 червня під час XV Українського муніципального форуму та на нараді з головами малих міст 24 червня висловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ.

4 липня АМУ зверталася до Уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ. Асоціація міст України вітає рішення Уряду про виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ і висловлює подяку Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману.

Прикарпатські міста районного значення Надвірна, Рожнятів, Тисмениця, Городенка і Долина завдяки цьому рішенню уряду отримають понад 52 млн грн на соціально-економічний розвиток своїх територій.

Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук наголосив: “Відповідно до цього рішення 5 громад нашої області отримають понад 52 млн грн. на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Зокрема це міста Долина, Надвірна, Городенка, Тисмениця та селище Рожнятів. Ці кошти будуть використані на вирішення найголовніших проблем – це інфраструктура, освіта, медицина, школи, садочки, культура, спорт. Важливо, що уряд, виділяючи кошти містам районного значення, розуміє потреби на місцях, де сьогодні важлива кожна гривня в бюджеті. Проблеми, з якими стикаються громади, є типовими для всієї області, зокрема це дороги, оновлення мережі водопостачання та водовідведення, відновлення інфраструктури. Міська рада своїм основним завданням має передовсім забезпечити комфортні умови проживання для жителів міста та туристів. Щоб створити ці умови, потрібно мати ресурси для їх забезпечення. Тому важливо, щоб кошти, які попадають в бюджет, системно кращого планування розвитку територій”.