П'ятирічному Дениску з Косівщини потрібна допомога на боротьбу з раком


5-річний Денис Кіщук із села Яворів Косівського району на Івано-Франківщині лікує гостру мієлоїдну лейкемію.
Хворобу в дитини виявили понад 2 роки тому. Хіміотерапія та опромінення не дали результатів. Потрібна пересадка кісткового мозку за кордоном. Батьки просять допомоги, пише Gazeta.ua.

"Понад 2 роки тому в Дениски три дні трималася температура. Хоч була й невелика. Ми здали аналізи й у сина виявили лейкемію. Дениску госпіталізували в "Охматдит". З тих пір дружина із сином перебувають у цій лікарні. Дитині відразу призначили хіміотерапію. Після другого курсу вона дала ускладнення на селезінку. Довелося видаляти її пошкоджену частину.

Упродовж місяця Денисці робили опромінення головного мозку. А потім ще 13 місяців ми приїжджали на хіміотерапію. Мусили викупляти все купе, щоб син ні з ким не контактував. Усього Дениско прийняв 18 курсів. Однак хвороба почала повертатися, падають показники тромбоцитів. Зараз син перебуває в інтенсивній хіміотерапії.

Лікарі кажуть, що потрібна пересадка від нерідного донора. Її роблять лише за кордоном. Ми чекаємо відповіді від однієї з італійських клінік. Скільки коштуватиме операція й реабілітація, ще не знаємо. Але треба буде зробити перший внесок 47,5 тисяч євро. Решту суми мало б оплатити Міністерство охорони здоров'я. Ми віддали документи, але там черга таких заяв. Більшість людей не чекають, збирають гроші самі. У нас теж немає часу. Тому звертаємося до людей. Маємо ще 11-річну дочку Христинку. Вона в селі біля батьків дружини. Чекає на свого братика. Просимо допомогти врятувати нашого синочка. Будемо вдячні за будь-яку допомогу", – говорить батько Петро Кіщук.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7573 8529 6795 (Кіщук Петро Васильович), його контакти: 0 (97) 850 02 42.