Парк виселених сіл створять у Дем’яновому Лазі


У понеділок, 10 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати заслухали питання "про затвердження обласної комплексної програми “Вшанування в області Року пам’яті депортацій українців в ХХ столітті” на 2020 рік”, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник голови постійної комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова Сергій Адамович розповів, що у 2020 році українці вшановуватимуть 80-у річницю початку масових депортацій українців Західної України тоталітарним режимом СРСР. 

"До цієї дати пропонується організувати та провести ряд заходів. Зокрема, провести історичну реконструкцію, наукову конференцію, конкурс дитячого малюнка. Також має бути сформовано музейні експозиції Музею депортації українців, для цього Брошнів-Осадська ОТГ вже зробила експозицію по кращих музеях Польщі", - зауважив депутат.

За його словами, заплановано створити парк виселених сіл на території урочища “Дем’янів лаз". Ідея полягає в тому, щоб зобразити кожне з тих сіл, яке було виселено на Сибір під час масової депортації.

Також на місцях виселених сіл встановлять пам'ятні знаки.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!