Патрульна поліція та “Молода Просвіта Прикарпаття” презентують результати піврічної співпраці


Громадська організація “Молода Просвіта Прикарпаття” разом із Управлінням патрульної поліції в Івано-Франківській області 8 листопада о 14 год. в конференц-залі Промприладу (вул. Сахарова, 23, 3-й поверх) презентують результати спільної роботи над формуванням локальних офісів Молодіжних Радників Поліцейських при училищах і коледжах міста.

Таку ідею підтримав канадський Інноваційний Фонд з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF) Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP).
До співпраці на конкурсних засадах було відібрано 48 найбільш мотивованих студентів (учнів) з одинадцяти училищ і коледжів Івано-Франківська.

Молодь під час усіх етапів проекту супроводжували педагоги. За півроку вдалося провести тренінги, де говорили про права людини, стереотипи, упередженість, дискримінацію, більше дізнатися про роботу поліції під час літнього таборування у горах. Було сформульовано компетенції молодіжного радника поліцейських та концепцію функціонування неформальних офісів Молодіжних радників поліцейських при навчальних закладах, складено план їх подальшої діяльності.

За короткий період молоді люди вивчили структуру поліції, взяли участь у майстер-класах від різних підрозділів, навчилися надавати невідкладну домедичну допомогу, відвідали управління патрульної поліції та вже встигли поділитися своїм досвідом з колегами з Луганської області.

Ще одна місія проекту – це мережування між навчальними закладами міста, налагодження комунікації та згуртування молоді. Цьому сприяли похід в гори, перегляд сучасного українського кіно, спільні чаювання. 
На підсумковій презентації вперше буде показано відзнятий соціальний відеоролик за участю молодіжних радників поліцейських. Учасники проекту отримають сертифікати з рук начальника патрульної поліції та керівництва освіти області, міста. Формат заходу є відкритим, тому організатори запрошують завітати усіх зацікавлених.