Печерський суд обирає запобіжний захід екснардепу Пашинському


Підтримати політика прийшов колишній очільник РНБО Турчинов.

Сьогодні, 7 жовтня, Печерський районний суд Києва має обрати запобіжний захід колишньому депутату Сергію Пашинському.

Як передає кореспондент ТСН, засідання спочатку призначили на 14 годину, згодом перенесли на 16:00. До суду вже прибув сам Пашинський, його підтримує екссекретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов. 

Як відомо, Пашинському оголосили підозру за подіями 31 грудня 2016 року, коли той вистрілив у ногу В’ячеславу Хімікусу. Про це повідомив очільник Держбюро розслідувань Роман Труба, для ексдепутата вимагатимуть запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Пашинський не сумнівається у своїй правоті і законності свого вчинку.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Сергій Пашинський з дружиною в темну частину доби трохи не врізався в авто, яке зламалося на дорозі. Двоє чоловіків в цей момент намагалися відтягнути машину з проїжджої частини. Почалася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що Пашинський погрожував пістолетом одному з чоловіків, який у відповідь начебто розбив об голову депутата пляшку слабоалкогольного напою.

Пашинський вистрілив кривдникові В'ячеславу Хімікусу в ногу, проте, стріляв він з метою самооборони чи першим дістав пістолет заради залякування і погроз – невідомо. Показання учасників конфлікту щодо цього розрізняються.

Згодом депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський заявив про закриття проти нього скандальної справи щодо стрілянини біля с. Хлепча. 

У листопаді 2018 року поліція вручила В'ячеславу Хімікусу підозру в хуліганському нападі на народного депутата "Народного фронту" Сергія Пашинського.

4 жовтня 2019 року керівник Державного бюро розслідувань повідомив, що Пашинському оголосили про підозру у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.