Перехід на зимовий час: Сьогодні вночі вся Україна переведе стрілки на годину назад


В останню неділю жовтня Україна перейде на зимовий час. Таким чином , 27 жовтня о 4 ранку стрілки годинника переведуть на годину назад.

Незважаючи на те , що українці отримають додаткову годину, який втратили в березні, фахівці запевняють, що перехід на зимовий час також може негативно позначитися на здоров'ї. У першу чергу через те, що за вихідні адаптуватися до нового режиму складно. З цієї причини можуть розвинутися проблеми зі сном і появи відчуття надмірної втоми, РБК-Україна.

Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 р. № 509 "Про порядок обчислення часу на території України".

 

Нагадаємо у вересні 2011 року в Україні, як у Росії та Білорусії, було вирішено відмовитися від переведення стрілок і країна фактично перейшла в третій часовий пояс. У листопаді того ж року прийнято рішення встановити час другого часового поясу, а в січні 2012 року дійшли висновку, що до переведення стрілок слід повернутися, щоб не створювати незручностей в період проведення Чемпіонату Європи з футболу.

Також передбачалося , що в жовтні 2012 року Україна востаннє змінить час, проте поки країна продовжує переводити стрілки годинника вперед навесні і назад восени .

Слід зазначити, що в більшості країн Європи і Північної Америки стрілки годинника переводять двічі на рік. Не переводять час в Азії , а в таких країнах, як Індія, Японія ,Сінгапур, Росія і Білорусія спочатку переводили годинник, а потім від такої практики відмовилися. У деяких же країнах замість того, щоб переводити стрілки годинника, залежно від сезону міняють режим роботи - влітку на більш ранній , а взимку - навпаки.

Зазначимо також, що "Укрзалізниця" відкоригувала графік руху пасажирських поїздів у зв'язку з переходом 27 жовтня 2013 р. о 04:00 за київським часом на зимовий час (стрілки годинника буде переведено на 1 годину назад).