Перевізник, який нещодавно скинув сміття на Франківщині, отримав за це шалені гроші, – Синютка


Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка у студії «Правди.Наживо» на телеканалі НТА пояснив, звідки на Івано-Франківщині уже тепер взялося бродяче львівське сміття.
«Звертаючись із проханням про передання повноважень управління ТПВ від ЛМР до ЛОДА, я прогнозував, що тихий саботаж, яким віднедавна займалася партія «Самопоміч», швидко перейде у жорстку критиканську фазу. Їхнє неголосування за прийом львівського сміття ще раз підкреслює, що насправді це лицемірна політична позиція, яка через домашні ЗМІ міського голови з одного боку розповідає, як люблять львів’ян, а з іншого – ставить містян у залежність заради своїх політичних амбіцій. На превеликий жаль, я не помилився. Сьогодні точно знаю, що одному із перевізників, який скинув сміття на території Івано-Франківської області, заплатили дуже велику суму грошей, при чому – не в українській валюті. Правоохоронці мають інформацію про фірми-метелики, через які міськрада відмивала кошти, тож розберуться вже і з цим питанням. Усім перевізникам ми наголосили: хто скидатиме сміття по ровах – у Львові не працюватиме», - зазначив губернатор.

Нагадаємо, нещодавно за три кілометри від Івано-Франківська мешканці села Микитинці виявили гори сміття. Серед відходів, а це понад 100 тонн, знайшли документи і чеки з львівськими адресами. Відтак, селяни одразу заявили, що на їхню територію незаконно скинули саме львівське сміття. Врешті, на Франківщині для вилову львівського сміття встановили пости поліції.
Джерело lvivnews.