Перша Карпатська Літня Школа з біохімії


З 1-го по 7 липня на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проходитиме Перша Карпатська Літня Школа з біохімії “Дослідження вільнорадикальних процесів у живих організмах”.

Школу організовує колектив кафедри біохімії та біотехнології Інституту природничих наук Прикарпатського національного університету під егідою Українського Біохімічного Товариства. Основна мета школи – розширити кругозір і мобільність студентів та молодих вчених, які працюють в різних галузях біологічної науки і потребують біохімічних навичок для вирішення конкретних дослідницьких завдань.

Відкриття школи за участю ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професора Ігоря Цепенди відбудеться о 10й годині 1 липня 2013 року за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Галицька 201, кафедра біохімії та біотехнології, Природничий інститут Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (6й поверх, аудиторія 617). Цього року Школа присвячена проблемам вивчення вільнорадикальних процесів у живих організмах, що є основним напрямком діяльності колективу кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету (ПНУ) впродовж останніх 15 років. Співробітники кафедри мають істотний досвід роботи в зазначеній галузі і міжнародне визнання і ділитимуться з учасниками школи не тільки секретами успіху стосовно практичної реалізації наукових проектів, а й підходів для опублікування результатів досліджень у авторитетних міжнародних виданнях. Програма Школи передбачає проведення лекцій, дискусій та практичну роботу в лабораторіях. 

Практичний курс з методів дослідження вільнорадикальних процесів буде проводитись на чотирьох біологічних моделях – дріжджах, плодовій мушці дрозофілі, карасі сріблястому та різушці Таля (арабідопсисі). У школі прийматимуть участь 30 студентів, аспірантів і молодих вчених з різних куточків України, а саме з Києва, Донецька, Харкова, Кривого Рогу, Одеси, Полтави, Львова, Чернівців і Івано-Франківська. Кожен учасник матиме змогу отримати нові знання та поглибити практичні навички, розширити свій кругозір та можливості стосовно вирішення наукових проблем, а також встановити нові контакти з колегами. Завершення і закриття школи відбуватиметься в мальовничому куточку Українських Карпат – м. Яремчі. 

Електронна пошта організаційного комітету: carpathian.school@ukr.net