Перша ліга. "Прикарпаття" обіграло "Агробізнес" у видовищному матчі


На вболівальників очікувала зустріч принципових суперників, які знають один одного ще з часів виступів у ААФУ та в Другій лізі. До цього матчу підопічні Донця підходили не в найкращому психологічному стані, адже за шість ігор здобули всього один заліковий пункт.

До цього матчу підопічні Донця підходили не в найкращому психологічному стані, адже за шість ігор здобули всього один заліковий пункт. Прикарпаття, навпаки, поступово набирає форму, про це свідчить перемога над Гірником-Спорт у позаминулому турі. У гостей перед цією зустріччю були певні кадрові проблеми, адже не могли грати Бойко та Бочкур, тому у Волочиську Ковалюк вимушений був провести ротацію у складі. Забігаючи наперед, через травму уже в першому таймі змушений був залишити поле Квасний, пише Sport Arena.

Команди не стали відкладати справу у довгий ящик і відразу пішли атакою на атаку. І те футбольне шоу, яке вони влаштували, гідне звання справжнього західноукраїнського дербі. Шкода, але Агробізнес продовжив тринькати свої моменти, так і не знаходячи спільної мови з футбольною Фортуною. Не допомогла навіть нова ігрова форма пісочного кольору. Після удару Слотюка виникла пожежа в штрафній Прикарпаття, виривався один в один Семенець, бив у ближній верхній кут Груша, Скакун цілком міг замикати гострий простріл Груші. А як не влучив у дальній кут з убивчої позиції Семенець на 17-й хвилині, про це треба запитати у форварда.

Натомість Прикарпаття свій перший же момент використала. На 20-й хвилині відбулося перехоплення в центрі поля, Кузьмин зі своєї половини поля запустив м’яч правим флангом, Оринчак увірвався  в штрафну і пробив повз Одольського, якийсь чомусь вийшов далеко з воріт - 0:1. На 31-й хвилині Груша пробивав з центру штрафної, але заробив лише кутовий. Був ще удар Бойчука з меж штрафної, але другий м’яч забило знову Прикарпаття. Зі стандарту метрів за 40 від воріт навісив Борисевич в штрафну, і Барчук головою парашутом направив м’яч у дальню дев’ятку. Фантастика - і 0:2 на 36-й хвилині!

У перерві у складі господарів відбулися відразу дві заміни. У центрі поля з’явився Чепурненко, а місце у воротах зайняв Чернобай. І це принесло свої плоди, вже на 53-й хвилині Семенець таки скористався своїм шансом і скоротив відставання у рахунку – 1:2. Однак всього за хвилину Оринчак забив вдруге. Після навісу зліва помилився на виході Чернобай, і півзахисник Прикарпаття елегантно перекинув м’яча у порожні ворота з лінії штрафної - 1:3.

Але Агробізнес знову скоротив відставання у рахунку, коли Черненко навісив з правого флангу, і Семенець оформив дубль ударом головою з центру штрафної - 2:3. За кілька хвилин до фінального свистка господарі забили, але арбітр побачив порушення в атаці (гра рукою), і гол не зарахував. У компенсований час Слотюк після навісу Черненка пробивав у дальній кут, але Піцан врятував красивим сейвом свою команду. Після цього матчу Прикарпаття міцніше закріпилося десятій позиції, Агробізнес – і надалі 14-й.

Man of the Match: Іван Піцан (Прикарпаття)
Цілком заслужив цього визнання і Богдан Оринчак, який додає від матчу до матчу, але кіпер Прикарпаття сьогодні був справжнім героєм. Йому довелося чимало попрацювати, він дійсно багато рятував, але найбільше вразила його впевненість. Вона надихала і його партнерів по лінії оборони.

Чемпіонат України. Перша ліга. 25 тур

«Агробізнес» (Волочиськ) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 2:3 (0:2)

Голи: Семенець (53, 65) - Оринчак (20, 61), Барчук (36).

Агробізнес: Одольський (Чернобай, 46), Слотюк, Юхимович, Курило (Гагун, 42), Бойчук, Думанюк, Кухарук (Чепурненко, 46), Черненко, Скакун (Когут, 68), Груша (Нечипоренко, 84), Семенець.

Прикарпаття: Піцан, Данищук, Борисевич, Француз, Квасний (Яневич, 35), Геник (Януш, 80), Оринчак, Боришкевич (Лаврук, 68), Кузьмин (Веприк, 62), Конкольняк (Дитко, 83), Барчук.

Попередження: Гагун (90+1), Юхимович (90+3) - Француз (31), Геник (38), Януш (85).

25 квітня. 17:00. Волочиськ, стадіон "Юність". 2000 глядачів. +21 С.

Арбітр: Д.Кутаков (Бровари). Асистенти арбітра: С.Марулін (Нова Каховка), З.Курбанов (Херсон).

4-й арбітр: О.Когут (Тернопіль). Спостерігач арбітражу: В.Криницький (Рівне).