Першоквітневий, але не жарт. Франківців таки чекає підвищення проїзду в маршрутках


Сьогодні, 27 лютого вдруге відбулися громадські обговорення щодо ціни на проїзд у маршрутках.

Зокрема, як повідомив начальник управлінння транспорту і звязку Олег Ганчак, в проекті рішення пропонується погодити для перевізників тариф 5 грн. до 20 год. і з 20 до 23 год. - 7 грн. Пенсіонери будуть їздити, як і раніше. Нові тарифи запрацюють з 1 квітня після внесення змін у договори перевезення, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Варто зауважити, що розрахунок нових тарифів проводила аудиторська фірма "Аудит-Сервіс". За словами її очільника Руслана Янчука, вони проводили перевірку на маршрутах, що належать "Корида-Транс".

"Рентабельність проїзду на кожному маршруті відрізняється. Залежно від різних чинників наприклад на 22 маршруті виходить - 4.50 грн., а на 44 - 7.56 грн. Середній тариф виходить - 5.51 грн, але за умови, якщо всі пасажири будуть платні. Якщо ж порахувати пільговиків, то виходить 8.50 грн. В цьому тарифі можна говорити про кращі автобуси за умови, якщо пільговики будуть платити. Проте якісних покращень найближчим часом очікувати не варто",- запевнив директор компанії.

Опісля перейшли до обговорення між перевізниками і громадськістю. Дискусія вийшла дуже гаряча, проте кожна сторона все ж залишилась зі своїм баченням ситуації. Тепер рішення за виконкомом.