Перший відкритий Гуцульський карнавал: де фестивалити в Карпатах?


27 та 28 липня в Яремче відбудеться Перший відкритий Гуцульський карнавал, у якому візьмуть участь понад 30 карнавальних платформ.

Кожна з платформ буде представлена місцевими аграріями, фермерами, виробниками еко-продукції, народними майстрами та ремісниками, дизайнерами одягу та аксесуарів, туристичними агенціями, місцевими готелями, ресторанами та музейними комплексами, пише tochka.net.

Фантазію та розмір платформи організатори не обмежують. Єдина умова – платформа має містити елементи гуцульської культури, побуту, традицій та ремесла.

Перший відкритий Гуцульський карнавал

Перший відкритий Гуцульський карнавал © Прес-служба

Переможця найкращої платформи визначать за допомогою онлайн голосування. За перше місце передбачена грошова винагорода. 

Окремою частиною програми стане приготування велетенського казану грибної юшки. Юшку зварять з білих лісових карпатських грибів за традиційним гуцульськими рецептом. Скуштувати місцеву грибну юшку зможуть всі охочі безкоштовно. 

Перший відкритий Гуцульський карнавал

Перший відкритий Гуцульський карнавал © Прес-служба

Організатори заходу обіцяють яскраве дійство, що продемонструє гостинність та колорит звичаїв, обрядів, культури та кухні мешканців Гуцульщини. 

Також 27 та 28 липня в Яремче пройде ярмарок місцевих товарів та продуктів. Для учасників та гостей свята заплановані чисельні майстер-класи, дегустації традиційних гуцульських страв, відвідини садиб та культурних центрів. Будуть представлені різноманітні види народного мистецтва – розпис на склі, різблярство, лозоплетіння, вишивка, ткацтво, кузня, гончарство та художній розпис кераміки.