Петренко у Франківську назвав міфом мільйонні зарплати в Мін'юсті


Мільйонні зарплати в Мінюсті – це міфи. Такі виплати отримують лише виконавці судових рішень.

Про це заявив у четвер в Івано-Франківську міністр юстиції Павло Петренко, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо мільйонних виплат у Мін'юсті.

«Це не зарплата. Це – винагорода за спеціальним законом, яка стягується з боржника, що не виконав рішення суду на користь людини чи підприємства. Жодний керівник Міністерства юстиції , або посадова особа в керівництві Мін'юсту не отримував такого роду винагород. Їх отримує виключно виконавець, який виконує судове рішення. Відповідно до закону, з цієї суми виконавець отримує 2% за фактично виконану роботу на користь кредитора. Жодної копійки з бюджету виконавець не отримує», - запевнив Петренко.

Він зауважив, що ці виконавці працюють у виконавчій службі системи Мін'юсту, а середня зарплата в апараті міністерства не перевищує 12 тисяч гривень.

«Середня зарплата в Мін'юсті складає 8 тисяч гривень і 12 тисяч гривень – по центральному апарату. Тому хочу розвіяти міфи про захмарні зарплати в міністерстві», - наголосив міністр.

Він нагадав, що уряд нещодавно підтримав ініціативу Мін'юсту щодо найвищих виплат працівникам уряду і тепер вони не може перевищувати 200 прожиткових мінімумів.