Під час Євромайдану міліція порушила понад 50 кримінальних справ


З 30 листопада по 3 грудня цього року за фактами порушень під час протестних акцій у Києві порушено 53 кримінальні провадження

Про це «Коментарям» повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

«У ході розслідувань цих проваджень встановлено, що всі правопорушення, головним чином, відбувалися біля адміністративних будівель - Українського дому, Будинку профспілок, Київської міськдержадміністрації, а також біля пам´ятника Леніну», - розповіли в міліції.

При цьому в МВС зазначили, що правопорушників затримували переважно за хуліганство, опір міліції, за погрози або насильство щодо співробітників міліції, а також за умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень.

За даними відомства, всього наразі по медичну допомогу звернулися 222 працівники міліції, які постраждали внаслідок вуличних зіткнень з мітингувальниками. Стан сімох - середнього ступеня тяжкості, 124 правоохоронці перебувають на стаціонарному лікуванні.

Як повідомляли «Коментарі», раніше у МВС заявляли, що порушили 26 кримінальних проваджень за фактами побиття журналістів під час протестних акцій 1 грудня в Києві.

За даними медіаорганізацій, на сьогодні налічується 50 українських та іноземних журналістів, які отримали тілесні ушкодження.

У зв´язку з цим сьогодні комітет Верховної Ради з питань свободи слова ухвалив рішення вимагати відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і створив робочу групу з розслідувань фактів побиття журналістів.