Під час сильних снігопадів Франківськ прибиратимуть навіть нацгвардійці


Цього року з прибиранням пішохідних зон, тротуарів та доріг від снігу немає бути проблем.

Про це сьогодні, 28 листопада на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, цьогоріч місто, як ніколи готове до снігопадів. Однак можуть бути проблеми з прибиранням від снігу прибудинкових територій.

Окрім того, якщо будуть дуже сильні снігопади, нацгвардія готова буде надати 100 чоловік для ліквідації снігу. Однак, за словами Ігоря Влізла, для них потрібно закупити лопати, адже резервних не вистачає.

«Хочеться звернутись до мешканців, коли випаде сніг потрібно, шоб сильні чоловіки вийшли на вулиці та допомогли прибрати старій жіночці-прибиральниці. Так є у цілому світі», - звернувся Смушак.

Керівник МДК Віталій Бурко зауважив, що за всією наявною технікою закріплено 21 трактористи-машиністи, що дозволяє цілодобово і без вихідних здійснювати прибирання. За його словами, наразі не вистачає тільки прибиральників.

Окрім того у випадку сильних снігопадів підприємство на конкурсних умовах уклало договір з компанією, яка допомагатиме прибирати сніг.

Нагадаємо, минулого року міський голова долучив до прибирання снігу працівників виконкому.