Під час виступу ансамблю зібрали 70 тисяч гривень для важкохворого малюка


У вівторок, 7 травня, в залі івано-франківського облмуздрамтеатру відбувся концерт народного естрадно-спортивного ансамблю АРТ Івано-Франківського національного медичного університету, присвячений 30-річчю колективу.

«АРТ – це візитівка культурно-мистецького життя нашого університету, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Цей колектив не тільки презентує наш університет, але й пропагує здоровий спосіб життя. Тут займаються як досвідчені танцівники, так і діти, чиї параметри не відповідають «класичним» стандартам. Усі тут мають змогу працювати над собою, над покращенням свого здоров’я. Всі вони є прикладом не лише для більшості студентів свого рідного університету, але й для всього міста».

Концертна програма мала назву «В одному ритмі». Це був мюзикл про шість років студентського життя. До його створення долучився також театральний гурток ІФНМУ, пише прес-служба вишу.

Святковий захід мав благодійну мету — збір коштів на лікування однорічного хлопчика Костянтина Ерстенюка, сина старшого лаборанта кафедри медичної біології та медичної генетики ІФНМУ Мар'яни Ерстенюк. Сім’я вже рік бореться з важкою недугою дитини. Діагноз — лімфангіома шиї та органів грудної порожнини зі зміщенням.

У фойє театру були встановлені скриньки для збору коштів, а під час самого дійства відбувся благодійний аукціон картин. Свої живописні роботи надали викладачі ІФНМУ асистент кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини Галина Григорук, доцент кафедри українознавства і філософії Алла Сініцина, а також учасники конкурсу «Для Бога я створю найкраще». Загалом вдалося зібрати 61785 гривень і 320 доларів США.

Тим часом збір коштів для маленького Костика триває. Проте попереду – тривале лікування, на яке необхідно як мінімум 300 тисяч гривень. Нині хлопчик робить свої перші кроки і промовляє перші слова. Віримо, що Костик одужає!

Реквізити для допомоги Костянтину Ерстенюку:

Картка Приватбанку 4149629382156594 (Ерстенюк Мар'яна Петрівна).