Під Говерлою заблукали двоє туристів


26 лютого, о 20:50 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшла інформація, що в районі гори Говерла Рахівського району під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир на місцевості та заблукали двоє туристів (чоловік та жінка)

Про це рятувальників повідомили поліцейські до яких за номером 102 і звернулись туристи. Далі рятувальники у телефонному режимі дізнались в потерпілих про орієнтовні координати їхнього місця знаходження. Також вони розповіли, що сильний вітер здув у них палатку і вони викопали заглиблення в снігу й чекають на допомогу.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було створено дві групи: одна із фахівців гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів, а інша із ГПРВ с. Лазещина у складі 11 чоловік та двох одиниць спецтехніки.

Близько 10:00 однією з пошуково-рятувальних груп було знайдено туристів. Наразі рятувальники ДСНС надають долікарську допомогу постраждалим, адже ті отримали переохолодження.

Далі надзвичайники супроводять туристів до найближчого рятувального будиночка, аби там відігріти їх гарячим чаєм і у подальшому доправлять їх до найближчого населеного пункту.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 лютого о 20.30 до пошуково-рятувальної групи, що на горі Піп Іван з проханням про допомогу звернулась група туристів. Троє вже були зі значними обмороженнями, з яких двоє вже не подавали ознаки життя, транспортували  до рятувального пункту. Ще 5 туристів могли рухатись самостійно.

О 5.30 23 лютого, аби супроводити групу туристів до підніжжя гори туди відправили рятувальників Івано-Франківського, Косівського та Верховинського відділень. Та евакуації завадила негода - у горах сильний мороз, вітер та хурделиця.

Двох туристів таки довелось спускати через важкий стан. Зараз вони вже у лікарні з обмороженням. В одного з них січені рані обличчя. 

Решту туристів було вирішено спускати 24 лютого. Рятувальну операцію розпочали о 07:30. Про це пише управління ДСНС в Івано-Франківській області. На щастя, вони добрались до урощища Погорілець без пригод. Також доставлено тіла 2 туристів та передано працівникам правоохоронних органів.

До теми: Рятувальники припустили, що могло призвести до трагедії у Карпатах

Стали відомі імена туристів, що загинули від холоду у Карпатах