Підгайчиківська ОТГ визнана спроможною та рухається шляхом становлення


Команда Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» продовжує консультаційні візити до новостворених об’єднаних територіальних громад.

Цього разу відвідали Підгайчиківську ОТГ, яка минулого тижня була визнана спроможною відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

Разом з головою Підгайчиківської громади Лідією Марусяк та в.о. старости обговорили потреби у допомозі забезпечення належного переходу від роботи сільських рад до роботи об’єднаної територіальної громади, юридичному супроводі рішень громади.

«Підгайчиківська ОТГ має час на формування команди, а також оптимального штату працівників. Окрім того, є час пропрацювати джерела надходжень до бюджету ОТГ», - наголосив керівник Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Панасюк.

Окрім того, в рамках консультаційного виїзду керівника Івано-Франківського регіонального офісу Руслана Панасюка та радника з питань децентралізації та місцевого самоврядування Максима Чопея у громаду була надана допомога у напрацюванні проектів рішень сесії, організаційної структури та здійснення кроків з забезпечення соціально-економічного розвитку новоутвореної Підгайчиківської ОТГ.

«Варто відзначити, що громада наразі тільки розпочинає рухатись шляхом становлення. Зокрема, триває напрацювання оптимальної структури виконачих органів ради ОТГ, а також підготовка до початку повноцінного бюджетного процесу, оскільки Підгайчиківська громада поки не перейшла на прямі між бюджетні відносини з Держбюджетом», - зазначив радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Івано-Франківського регіонального офісу Максим Чопей.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Довідково:

Підгайчиківська ОТГ утворена 22 грудня 2019 року. Населення громади – 5061 мешканець. Площа об'єднаної територіальної громади: 58.323 км 2

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: