Підліток, який на Коломийщині незаконно зрізав дуб, заплатить штраф


Днями Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження про незаконну порубку дуба, що заподіяло істотну шкоду і призначив покарання винуватій особі у виді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 (п’ять тисяч сто) гривень.

Обвинувачений – житель села Товмачик Коломийського району, 2000 року народження, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Подія злочину сталася 21 січня 2018 року приблизно о 17 год., на території захисного насадження, яке знаходиться в користуванні РФ «Львівська залізниця» по напрямку «Коломия-Делятин», на території Товмачицької сільської ради, обвинувачений, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, самовільно, без відповідного дозволу, виданого уповноваженим органом, за допомогою бензопили, вчинив незаконну порубку двох сироростучих дерев породи «Дуб звичайний», загальним об’ємом деревини 1,62 м3.  Тим самим, заподіяв територіальній громаді в особі Товмачицької сільської ради істотну шкоду на загальну суму 20886,58 грн. Про це повідомляє прес-служба коломийського міськрайонного суду.

        Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за частиною першою статті 246 КК України, як незаконна порубка дерев, що заподіяло істотну шкоду.

        У процесі судового розгляду обвинувачений визнав свою вину повністю та активно сприяв розкриттю злочину, частково відшкодував завдані збитки в сумі 1000 грн.

            На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.