Підлужжя проголосувало за об'єднання з Франківськом


Плани на ОТГ стають дедалі реальнішими. Сьогодні на сході села в Підлужжі громада одноголосно проголосувала за приєднання до Франківська.

До обговорення долучились майже 250 мешканців. Про це повідомив на своїй сторінці міський голова Руслан Марцінків.

Процес об`єднання територіальних громад - непростий. Потребує кількох сесій міської та сільської ради, а також погодження ОДА. Але думаю, що все пройде добре, адже створення ОТГ - це закономірний процес в часі реформи. До того ж, об'єднання вигідне громаді міста і села.

У чому переваги для Підлужжя?! Це, по-перше, соціальні гарантії: школи, лікарні, садки, пільговий проїзд, картка франківця тощо. Все це вже передбачене в угоді про співпрацю. Є у планах допомога з ремонтом доріг, а також спортзали в сільській школі. Хочемо запустити комунальний автобус, як до Черніїва.

Після об'єднання з містом жителі Підлужжя обиратимуть міського голову, депутатів, сільський голова стане членом виконкому. Все це прописано у статуті, який ми розробили раніше. Крім цього, ще буде ухвалена стратегія розвитку села.

Об'єднання Франківська з селами відбувається на взаємовигідних умовах, як рівні з рівними! Далі - тільки спільний шлях розвитку