Підозрюваний у вбивстві болгарської студентки не знає, хто його адвокат


Сьогодні, 15 березня, в Івано-Франківському міському суді розпочали розгляд справи Ельдара Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

Справу розглядає колегія суддів - Руденко, Зеленко, Деркач. Сьогодні до суду із СІЗО доставили підозрюваного, присутні також його захисник Шкварок, прокурор Боровик та перекладачка Родчева.

На початку суду адвокат Шкварок заявив, що 13 березня закінчилась дія його доручення, оскільки стало відомо, що Астанов паралельно користувався послугами іншого адвоката, є відповідний договір про правову допомогу з адвокатом Кінашем, яка як мінімум тричі навідувала його в СІЗО протягом лютого. Відтак, Ельдар Астанов не може отримувати послуги адвоката безкоштовно від держави.

Натомість Астанов заявив, що адвокат Кінаш є тільки його консультантом. Тож він вважає, що його адвокатом є Шкварок. Колегія суддів пояснила, що в законодавстві немає такого терміну як "консультант". Окрім того, суду подано докази про укладений договір з адвокатом Кінаш. Астанов запевнив, що він не знав, який документ підписував. 

Суддя Руденко зауважив, що таке можливо, втім адвокат точно знала, який договір подала підсудному на підпис. Тож суд повинен відкласти засідання, оскільки адвокат Шкварок не може представляти Астанова в суді, бо це має робити Кінаш. У підсумку судді перенесли засідання на 20 березня 14:30, аби повідомити адвоката Кінаш про судове засіданя.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!

Як відомо, студентку з Болгарії, що зникла в Івано-Франківську в останній день весни минулого року, знайшли мертвою. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (навмисне вбивство). Поліцейські також затримали ймовірного вбивцю - її хлопця.

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваний заявив, що проти присутності преси. Інакше відмовляється давати свідчення. Опісля підозрюваний заявив, що не вбивав дівчину, а знайшов її вже мертвою. У підсумку, Івано-Франківський міський суд виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний оскаржив рішення в апеляційному суді, проте суд залишив рішення першої інстанції без змін.

Нагадаємо, подруга повідомила, що дівчина зникла після зустрічі з хлопцем-турком, який часто її бив. Ввечері 12 травня стало відомо, що на Прикарпатті імовірно знайшли тіло зниклої студентки з Болгарії. Наступного дня в поліції повідомили , що тіло дівчини запхали у валізу та втопили в озері. Опісля слідчі розповіли жахливі деталі вбивства студентки з Болгарії.

До теми: Підозрюваний у вбивстві болгарської студентки не знає, хто його адвокат