Підступний побічний ефект татуювання, про який ви й гадки не маєте


Ви й не здогадуєтесь, проте, майже завжди поруч із вами є ті, хто має татуювання... Можливо, ви й самі давно мрієте про нього, або ж на вашому тілі вже красується якийсь малюнок чи відома цитата… Тоді Вам буде корисно прочитати сьогоднішню статтю, адже кожна палка має два кінці!

Наявність татуювань стало більш звичним явищем, ніж оголеність, йдеться на сайті Mizky.com. У мене самої є їх декілька, у тому числі татуйовано три чверті на лівій руці. Я зробила своє перше татуювання, коли мені виповнилося 18 років, а спинилася лише кілька років тому. Отже, чому я зупинилася, коли робити їх настільки весело?

Мій тривожний дзвіночок

Пройшовши курс функціональної медицини, яка зосереджена на пошуку першопричини виникнення симптомів чи хронічних захворювань у пацієнта, шляхом проведення комплексного аналізу організму, я вирішила пройти повне обстеження. Щоб отримати більше інформації про своє здоров’я, потрібно було зробити аналіз калу та стандартний аналіз крові. Я не очікувала побачити щось тривожне, проте, коли отримала результати − плакала. Я вважала, що веду здоровий спосіб життя, хоча мій аналіз крові виявив, що печінкові ферменти були такими ж, як у людей з печінковою недостатністю. Я була вкрай налякана.

Найбільше мене шокувало те, що загалом я почувалася досить добре. Окрім того, що маю помірне почервоніння на шкірі (не лише у зонах татуювань) та відчуваю тривогу при зборі анамнезу (метод дослідження, що полягає в опитуванні хворого), у мене ніколи не було серйозних проблем зі здоров'ям.

Важкий метал у моїй печінці

Виявивши за допомогою аналізу волосся більше інформації щодо вмісту важких металів, ми відкрили, що токсичне навантаження на мій організм просто «зашкалювало». Оскільки багато років тому я відмовилася від токсичних товарів особистого вжитку та напівфабрикатів, то тепер вирішила припинити робити татуювання і пройти інтенсивний процес детоксикації. Це включало відмову від алкоголю, застосування методу хелатування, а також вживання трав, що підтримують діяльність печінки, таких як розторопша та кульбаба, для виведення важких металів з мого організму. Мої печінкові ферменти повернулися до норми лише через кілька місяців.

Протягом наступних місяців та років у моїй практиці ми побачили, що у багатьох людей, котрі також мали татуювання, була надзвичайно перевантажена печінка. На жаль, такі метали якртуть, залізо, миш'як, свинець і кадмій, надають чорнилу для татуювань кольору та стійкості.Технічний вуглець та поліциклічні ароматичні вуглеводні − це сажисті продукти та відомі канцерогени, які часто є основними компонентами чорних фарб.

Токсичні татуювання: чого уникати?

Вплив цих металів і токсинів може чинити надзвичайний тиск на печінку та інші органи, де відбувається процес їх розщеплення. Дослідження показують, що поліциклічні ароматичні вуглеводні зберігаються в лімфатичних вузлах людей, що мають татуювання, та призводять до їх почорніння. Багато важких металів, таких як свинець та ртуть, вважаються нейротоксинами, що можуть впливати на когнітивну функцію, викликати помутніння свідомості, втому та багато інших симптомів. У той час як шкода від цих токсинів для нашого здоров'я добре вивчена, дослідження довготермінових наслідків татуювань все ще перебувають у зародковому стані.

Якщо ви надумаєте зробити татуювання, порадьтеся зі своїм тату-майстром про найбезпечніші та найбільш нетоксичні барвники, що є у наявності. У деяких кольорових фарбах, замість важких металів, використовується рослинний пігмент із спецій, таких як куркума. Хоча ці барвники і існують, вашому майстру може знадобитися час, щоб їх замовити.

Якщо ви підозрюєте, що піддалися впливу високого рівня токсинів чи важких металів, зверніться за професійною допомогою до практикуючого лікаря з функціональної медицини, щоб безпечно пройти детоксикацію організму.

Наша шкіра − найбільший орган нашого тіла.

Так само, як і здорове харчування, не менш важливим є те, що ми наносимо на шкіру. Адже воно одразу ж потрапляє у кров та розподіляється по усьому тілу, ним легко знехтувати або забути про нього, проте, воно неодмінно матиме вплив на ваше здоров'я так само, як і те, що ви їсте.

The Crazy Side Effect Of Getting Tattoos That No One Knows About