Підсумки Івано-Франківського обласного чемпіонату з футболу - 2013


В чемпіонаті Івано-Франківської області 2013 прийняло участь 28 команд, які були поділені на 2 ліги - першу та другу. Остання в свою чергу мала територіальний принцип. В групі "Південь" виступало 8 команд, а в "Північ" - 7.

В першій лізі змагалося 13 колективів, але до фінішу з них дойшло лише 12. Цікий факт - починаючи з 2007 року чепіоном Івано-Франківської області стають виключно команди з назвою "Карпати". За цей час 3 рази першими були коломияни, які раніше базувалися в смт. Печеніжин, а 4 рази перемагали "карпатівці" з Яремче, які цей чемпіонат пропустили.

В цьому сезоні, окрім коломииян, також варто відзначити команду "Газовик" (Богородчани), яка вдруге поспіль здобула срібні медалі та вперше в своїй історії змогла вибороти кубок області. Бронзу завоювали ще одні "карпатівці" з Брошнева, які минулого року стали четвертими. Це одна з найперспективніших команд івано-франківщини, яка рік за роком росте, як в ігровому, так і в матеріальному плані.

На жаль, цьогоріч жодна команда з теренів Прикарпаття не прийняла участі в чемпіонаті України серед аматорів, що проводиться під егідою ААФУ. Натомість в кубку України серед аматорів виступав богородчанськи "Газовик", але він зупинився на стадії 1/8 фіналу. Також було проведено ювілейний 10 розіграш кубку "Чемпіонів міст і районів", перемогу в якому святкував ФК "Перегінське".

Призери: 1. "Карпати" (Коломия) – 59 очок, 2. "Газовик" (Богородчани) - 57, 3. "Кроно-Карпати" (Брошнів-Осада, Рожнятівський р.н) - 46;

Кубок: "Газовик" (Богородчани) – ФК "Турка" (Коломийський р.н) 5-1

Суперкубок: "Карпати" (Коломия) – "Газовик" (Богородчани) 1-0

Бомбардири: Ромаш Роман "Гуцульщина" (Косів) - 26,

Кращі гравці: Веприк Олег, Кисилиця Юрій, Родевич Олексій (всі - «Карпати» Коломия),Боришкевич Володимир, Макогон Михайло, Канюк Андрій (всі - «Газовик» Богородчани),Дорош Орест, Гаврилишин Василь (МФК «Ніка-Тепловик» Івано-Франківськ), Волошинович Ростислав, Кушецький Ігор («Кроно-Карпати» Брошнів-Осада), Чернов Андрій, Худоб'як Ігор («ГалВапно-Енергетик»).

Кращий тренер: Василь Васильович Блясецький "Карпати" (Коломия).

Переможці 2 Ліги: 1. "Карпати" (смт. Кути, Косівський р.н); 2. "Сокіл" (с. Павлівка, Тисменецький р.н);, 3. ФК "Турка" (Коломийський р.н).

Кубок "Чемпіонів міст та районів": ФК "Перегінське" (Рожнятівский р.н) - ФК "Станькова" ( Калуський р.н) 1-1 (по пен. 3-2)

ua-football