Підсумки першого півріччя: держбюджет виконано з дефіцитом 7 мільярдів


Загальний фонд державного бюджету за січень-червень 2019 року виконано з дефіцитом у розмірі 6,8 мільярда гривень.

Доходи держбюджету зросли на 12,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 506,8 млрд грн, становивши 95,7% від розпису. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Станом на 1 липня сума коштів на єдиному казначейському рахунку становила 13 млрд грн, а на валютних рахунках Держказначейства - кошти в еквіваленті 81,1 млрд грн.

За даними Мінфіну, Національний банк за 5 місяців повністю перерахував до держбюджету прибуток за минулий рік в сумі 64,9 млрд грн. 

Також наголошується, що в другому півріччі поточного року залишаються ризики невиконання доходів через більш міцний курс гривні і нижчі обсяги імпорту. 

"У зв'язку з цим уряду потрібно докласти всіх зусиль для виконання своїх зобов'язань, зокрема, реалізації реформи Державної фіскальної служби шляхом її поділу на митну і податкові служби, що сприятиме зниженню ухилення від сплати податків і зменшенню контрабанди та, відповідно, більш високих доходів бюджету", - йдеться в повідомленні.

"Фактичний старт великої приватизації сприятиме надходженню коштів для фінансування дефіциту бюджету. Виконання зобов'язань в рамках програми макрофінансової допомоги ЄС допоможе отримати бюджетне фінансування", - додали в Мінфіні.