Підсумки тижня: Інспектори з паркування карають франківців штрафами


Щоб навести лад з паркуванням на вулиці вийшли інспектори. Новостворена структура працює лише трохи більше тижня.

І хоча на разі відділ складається лише з 4 інспекторів, результат очевидний. Адже за тиждень роботи – понад 100 складених протоколів. Про це йдеться на сайті міського голови.

Начальник управління транспорту та зв’язку Андрій Гіглюк розповів, що інспектори працюють у визначених секторах. Порушення паркування фіксують на фото. Щодо сум штрафів, – вони залежать від виду порушення. Мінімальні суми – від 200 гривень за незаплачену вартість стоянки, чи 255 гривень – за Порушення правил стоянки біля дорожньої розмітки 1.4. ПДР жовтого кольору. Максимальні ж суми доведеться заплатити, якщо авто запарковане на місцях для інвалідів – 1200-1700 грн. Усі вилучені кошти йдуть у міський бюджет.

Порушник має можливість сплатити тільки 50 % оголошеної вартості. Проте дія така можливість лише у перші 10 днів після накладання штрафу. Після закінчення терміну сума вже буде повною. Проте, Андрій Гіглюк переконує, що такі «знижки» спонукатимуть до вчасної оплати.

Основну увагу інспектори зосереджують у центральній частині міста. Проте, можуть і виїжджати за викликами громадян. Щоправда, виїжджатимуть лише після масових скарг.

Міський голова Руслан Марцінків переконаний, що інспекція допоможе навести лад на вулицях міста. Особливо у найбільш проблемних ділянках.