Після арешту житла прикарпатець сплатив майже 30 тисяч аліментів


На примусовому виконанні у Тлумацькому районному відділі державної виконавчої служби перебуває виконавче провадження про стягнення з боржника аліментних платежів на утримання неповнолітньої дитини.

У зв’язку із наявною заборгованістю по аліментах більше шести місяців, у лютому 2018 року, винесли постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві:виїзду за межі України, керування транспортними засобами, полювання, користування зброєю, інформує Бліц-Інфо з посиланням на Головне територіальне управління юстиції в Івано-Франківській області.

Також у лютому 2018 року державним виконавцем складено протокол про адміністративне правопорушення ст.. 183-1 Кодексу України про
адміністративні правопорушення (несплата аліментів). Згідно постанови Тлумацького районного суду боржника визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (несплата аліментів), та накладено адміністративне стягнення 120 годин суспільних робіт. В результаті відпрацювання суспільних робіт органом місцевого самоврядування перераховано 2219,83 грн.

У зв’язку із наявною заборгованістю, зі сплати аліментних платежів державним виконавцем проведено опис та арешт ¼ частини домоволодіння, яка належить на праві власності боржникові.

У лютому 2019 року, в результаті вжитих державним виконавцем заходів, боржником сплачено заборгованість по аліментних платежах згідно виконавчого документа у розмірі 19 977,40 грн. грн. та 9988,70 грн. штрафу, на користь стягувача, що становить 50% від суми заборгованості.