Півсотні народних депутатів проігнорували 90% голосувань Ради у березні


У березні 51 народний депутат пропустили 90% голосувань Верховної Ради, з яких п'ятеро – не проголосували жодного разу.

Про це повідомляє Комітет виборців України, пише «Вголос»

Так, серед депутатів, які не проголосували жодного разу за місяць: Дмитро Ярош, Євген Бакулін, В’ячеслав Константиновський (заявив про складання повноважень) та нардепи-втікачі Олександр Онищенко і Сергій Клюєв.

Також повідомляється, що значна частина депутатів проголосували лише кілька разів.

Наприклад, депутат від «Опозиційного блоку» Дмитро Добкін голосував лише один раз, його колега Денис Омелянович натиснув кнопку тричі, позафракційний Константин Жеваго голосував всього шість разів та депутати Михайло Добкін і Надія Савченко по вісім разів за місяць.

Крім того, майже не голосували інші народні обранці, серед яких: Євгеній Мураєв (взяв участь в 3% голосувань), Олесь Довгий (3%), Сергій Ківалов (5%), Михайло Поплавський (6%), Вадим Рабінович (6%), Наталія Королевська (8%), Семен Семенченко (9%).

Повідомляється, що ці депутати не були на лікарняному чи у відряджені і пропустили голосування ВР з невідомих причин, хоча у більшості випадків були присутні у залі парламенту.

За даними КВУ, двоє нардепів від «Блоку Петра Порошенка» Віктор Пинзеник та Іван Спориш, не пропустили в березні жодного голосування. Зазначається, що всього в березні було проведено 15 пленарних засідань, на яких відбулося 399 голосувань.