Племінниця «бідного» міністра Петренка раптово стала власницею кількох елітних квартир та авто


Племінниця міністра юстиції України Павла Петренка, який відповідно до електронної декларації не має власного житла, а мешкає в орендованому, Божена Клічук після його призначення стала власницею двох квартир у елітних житлових комплексах на Печерську і автомобіля Lexus NX200.

Про це йдеться в сюжеті Максима Опанасенка для телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом», пише Вголос.

У 2015-2016 роках племінниця міністра юстиції придбала активи, нинішня ринкова вартість яких – приблизно 7 мільйонів гривень. Власних доходів на подібні придбання у Клічук не було. На той час дівчина була студенткою і працювала лише молодшим економістом та помічником бухгалтера.

Обидві квартири дівчина придбала у 2015 році. Це двокімнатні апартаменти 85 квадратних метрів у київському ЖК «Панорама» на Євгена Коновальця, 44А. Аналогічні нині коштують близько 3,5 мільйонів гривень.

А також двокімнатна квартира у 65 квадратів у будинку по вулиці Євгена Коновальця, 36-В. Їхня орієнтовна вартість нині – 2,5 мільйони гривень.

При цьому, в жодній з двох записаних на неї квартир дівчина не мешкає. А проживає в третій, маминій, – на бульварі Шевченка.

Менш ніж за рік після двох дорогих покупок, у вересні 2016-го, студентка стала власницею нового престижного автомобіля Lexus NX200. В автосалоні такий коштує більше мільйона гривень.

Матір Клічук – Оксана Петренко – раніше входила до складу бізнесових структур свого брата – нинішнього міністра юстиції Павла Петренка. Проте нині вона працює викладачем в Чернівецькому національному університеті Федьковича. Батько – лікар. Офіційні сукупні доходи батьків за останні два з половиною роки не дозволили б придбати навіть автомобіль Lexus.

За словами самої Божени Клічук, їй допомагала вся родина.

Мати Божени – сестра міністра юстиції Оксана Петренко – озвучила одразу декілька версій походження майна доньки: подарунок бабусі, спадок від дідуся, який помер 10 років тому, і допомога від дядька-підприємця за батьковою лінією – Романа Клічука.

Сам Роман Клічук в коментарі повідомив, що допомагає племінниці фінансово з навчанням та подорожами, але не сумами, яких вистачило б на нерухомість та авто.

Міністр юстиції Павло Петренко також спростував свою участь в придбаннях племінниці. При цьому він підтвердив, що у травні мав спільний відпочинок з нею у Туреччині і сплатив за нього.

Відповідно до електронної декларації Петренка він не має власного житла, а мешкає в орендованому. Також у декларації міністра вказано, що він володіє 11-річним Volkswagen Golf, але при цьому користується орендованою Toyota. Водночас Петренко має солідні суми в готівці та на банківських рахунках.

 

<p style="margin: 0px; padding: 0px 0px 10px; box-sizing: border-box; border: 0px; outline: 0px; font-size: 16.56px; vertical-align: baseline; background: rgb(255, 255, 255); font-family: clear_vgo, arial, " pt="" sans="" caption",="" proxima_nova,="" "open="" sans",="" arvo,="" neris,="" gotham_pro,="" "fira="" roboto,="" arimo,="" verdana,="" tahoma,="" helvetica,="" sans-serif;"="">