Площу та пам'ятник перед "білою хатою" відремонтують в Івано-Франківську


Сьогодні, 23 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати розглянули питання "Про обласну комплексну програму відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки та100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Володимир Джигіта зауважив, що програма розрахована на 2018 – 2019 роки. За його словами, пропозиції  до заходів збирались з усіх районів та міст області.

"Основними заходами до відзначення створення ЗУНР є спорудження у Тисмениці пам'ятнику прем'єр-міністру ЗУНР Кості Левицькому, реконструкція площі та пам'ятника перед адмінбудівлею в Івано-Франківську, видання трьохтомної наукової праці "Західно-Українська Народна республіка 1918 – 1923. Енциклопедія", проведення військово-історичної реконструкції Листопадевого зриву та інші заходи", - розповів Джигіта.

Заступник голови обласної ради Василь Гладій додав, що зараз є різні проекти реконструкції для площі. Відтак, чиновники планують вкластись в два мільйони гривень. Фінансуватимуться роботи з міського та обласного бюджету.

Фінансування програми на два роки складе 3 мільйони 900 тисяч гривень.