Поблизу Франківська планують збудувати сміттєпереробний завод


На Прикарпатті діє 16 офіційних полігонів твердих побутових відходів.

Про це під час апаратної наради в ОДА повідомив начальник управління екології та природних ресурсів Андрій Пліхтяк, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами найбільшим полігоном області є полігон в Рибному. Тут 561 тис.метрів кубічних. 2,2 млн тонн побутових відходів.

"Полігон в селі Пнів практично вичерпав свої потужності і тепер там захоплюють відходи тільки з міст. Також є проблеми з полігонами в Калуші і Коломиї",- наголосив Пліхтяк.

Аби розв'язувати проблему, каже чиновник, на полігонів в Рибному встановили сміттєсортувальну лінію, будується фільтратопровід. Втім, для вирішення проблеми необхідно будівництво сміттєпереробного заводу.

"Наразі розглядається питання про відведення ділянки в Рибному для будівництва сміттєпереробного заводу. Ця ділянка належить Міноборони. Ми до них звернулися, але наразі відповіді ще немає",- пояснив чиновник.

Начальник управління екології повідомив, що зараз розпочали реконструкцію полігону ТПВ в Снятині. Загальна вартість робіт 42 мільйони.

"Також планується облаштування полігону в Брошнів-Осаді. Рекультивація полігонів в селі Пнів і місті Долина. Минулого року на програму поводження з відходами з екологічного фонду виділили 16 мільйонів. Більшість коштів пішло на придбання спецтехніки для збирання сміття",- каже Пліхтяк.

Також за словами начальника управління, цьогоріч інспектори виявили 344 стихійні сміттєзвалища.

Читайте нас в FacebookTelegramта InstagramТільки найважливіші новини!