Почищене озеро і нові відпочинкові зони: Як Франківськ готовий до купального сезону


Франківські надзвичайники і комунальники прозвітували про підготовку місць масового відпочинку до безпечного проходження весняно-літнього купального сезону на водних об’єктах міста.

Як повідомив під час оперативної наради начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло, у місті активно ведеться підготовка водних об'єктів міста до відпочинкового сезону, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Наші водолази обстежили 640 м2 дня міського озера і витягнули 140 кг небезпечних предметів: пляшок, арматури, коліс. Також з Бистриць в місцях купання людей на береги підняли понад 65 кг небезпечних предметів", - повідомив Влізло.

За словами рятувальника, як і кожного року є проблема з покосом водоростей. Втім після завершення нересту з 10 червня КП "Центр розвитку міста та рекреації" візьметься за покіс.

Водночас головний комунальник міста Михайло Смушак зауважив, що його цьогоріч у нас буде облаштовано чотири відпочинкові зони біля води.

"Оскільки єдиним сертифікованим місцем для купання є міське озеро, то купатися в інших місцях заборонено. Роботи з облаштування відпочинкових зон вже розпочалися. Там будуть грибочки для відпочинку, пісок, перевдягальні, біотуалети. Також ми вже підписали договір з компанією, що буде двічі на день вивозити сміття з відпочинкових зон", - прозвітував Смушак.