Податкові міліціонери Франківщини вилучили підакцизних товарів на 1,5 млн грн


В рамках операції «Акциз-2017» працівниками податкової міліції Івано-Франківщини спільно з оперативними підрозділами Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області вилучено підакцизні товари на суму майже 1,5 млн. гривень.

Вилучення проведено на території Чернівецької області на підставі рішення суду та в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 статті 204 Кримінального кодексу України, повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Так, правоохоронці виявили та вилучили більше 23,5 тис. пачок сигарет різних торгових марок, понад 800 літрів спирту, близько 900 пляшок горілки різних торгових марок та 39 кг тютюну для кальяну. Також припинено діяльність двох підпільних автозаправних станцій, за результатами яких вилучено 18,5 тис. літрів дизельного пального.

На даний час вирішується питання про надання вилученим товарно-матеріальним цінностям статусу речових доказів. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, операція«Акциз-2017» проводиться з метою попередження схем та припинення каналів незаконного переміщення товарів через державний кордон України, протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, а також посилення державного контролю у вказаній сфері.