Події Революції Гідності відтворили у виставі студенти франківського медуніверситету


Виставу «Квиток у майбутнє» сьогодні зіграли у Народному домі "Просвіта" студенти Івано-Франківського національного медичного університету. Вона присвячена 6-й річниці Революції Гідності.

Автомобільні шини, українські прапори, плакати з гаслами, - так студенти відтворили події шестирічної давності, пише UA Карпати.

Андрій Климчук виконує роль хлопця, який поїхав до Києва, щоб підтримати Майдан: "Я переживаю цю роль разом з персонажем. Є різниця між тим, коли людина тільки прийшла на Майдан, і якою вона стала вкінці. Протягом усієї вистави можна спостерігати, як змінюються персонажі".

Прем’єра вистави відбулася два роки тому. Цьогоріч до театралізованого дійства долучили першокурсників.

Режисерка вистави Ірина Попович розповідає, що ідея створити виставу виникла після подій Революції Гідності, бо і сама була на Майдані: "Вистава називається "Квиток у майбутнє", тому що наше життя, наче подорож. Так само наші герої будуть зі станції до станції переходити свої життєві історії зі своїми сім’ями й друзями. А зупинка їхня буде Майдан".

"Саме сьогодні я буду бачити, кого я пішов захищати на Схід. Хто та рушійна сила, з якої розпочався Майдан і які змогли об’єднати усіх людей. Багато хто зі студентів забув тему війну, а сьогодні я маю шанс бачити, що люди все-таки серйозно ставляться до історичних подій", - поділився Андрій Балацький, який був учасником Революції Гідності у Києві, а згодом захищав Україну на сході.