Покутська випічка увійшла до «Книги рекордів України»


У минулі вихідні в місті Тлумач в рамках святкувань 800-річчя з часу першої письмової згадки про місто відбувся VI обласний відкритий фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела».

Фестивальне дійство запам’ятається мешканцям міста і його гостям розмаїттям робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, виставкою композицій «Дари осені», виступами колективів народної творчості Покутського краю.

«Ми всі повинні пам’ятати свої джерела, своє коріння, любити й шанувати рідну мову, землю, пісню та звичаї», - зазначив у вітальному слові на відкритті фестивалю заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Криницький, бажаючи громаді Тлумаччини кращого майбутнього, процвітання та єдності.

Саме таку єдність, за словами голови Тлумацької райдержадміністрації Василя Сеніва, символізував найбільший покутський пляцок, який складався з домашніх тортів, виготовлених у 52 селах району. Загальна довжина пляцка – 21,6 м. Найбільша покутська випічка увійшла до «Книги рекордів України» в категорії «Кондитерські вироби, розміри».

Оцінити її смакові властивості мали можливість всі бажаючі.